Polaroid lanserte sitt SX 70 kamera og film, utover i 1970 tallet.

Noen av oss oppdaget måter å bearbeide/manipulere bildene, ved å holde emulsjonen "myk" og bruke en spiss gjenstand til å "bevege" den, jeg selv brukte en gaffel... slik at det også ble dannet sorte konturlinjer ved at den sorte bakplaten "kom fram". 

I årene som fulgte var det tegning som ble mitt hovedområde, og dette med den sorte konturlinjen preget  alt jeg laget, og gjør det fortsatt.....

På slutten av 1970 tallet kom det så plutselig en beskjed om at Polaroid ville bytte emulsjon - til en mer "tørr" variant! ( hvor slik manipulasjon ikke ville være mulig!)

Jeg kjøpte da opp det Polaroid Norge hadde igjen av den "gamle" emulsjonen, i all hast, - fordi jeg hadde planlagt å bruke denne teknikken - "Polagrafiet", mens jeg var lærer i Henningsvær.

Det medførte to ting; for det første at jeg solgte en god del slike bilder fra "Galleri Møsse" (Kanskje det trivligste galleristuntet jeg noen gang har hatt!), og at bilder fra Henningsvær, i denne "Polagraf" teknikken, kom i flere ulike fototidsskrift på denne tiden, både norske og utenlandske.

Her fra norske "FOTOGRAFI" sitt oppslag:

Dette kunne jo da ikke være en varig teknikk, og i dag er jeg "nokså lei meg" for at jeg solgte så mange av bildene..... De jeg har igjen vil det bare bli solgt kopier av.

Men; kopier av disse bildene, laget i storformat, blir meget interessante!'

Det kan selvsagt kjøpes kopier av dem! Kopiene er da i fullfargetrykk på galleri-fotopapir og i ramme. Bildeformaten vil da være 40x40 cm. Prisen for en slik kopi med ramme, vil være 1650 kr. fritt tilsendt.

Kontakt meg gjerne på epost om dette: ulf.skauli@gmail.com